Szerbia - USA vízilabda mérkőzés Szegeden

Megnéztük a legerősebb csoport legrangosabb meccsét a vízilabda vébén

Helyi hírek Ország Sport Világ

A vébé legmagasabban jegyzett férfi vízilabda csoportmérkőzését kedden este játszották Szegeden, a Tiszavirág Sportuszodában – nem hagyhattuk ki.

A Tokiói Olimpia helyezései alapján a legerősebb csoportot Szeged kapta a férfi vízilabda világbajnokságon, Szerbia győzött Japánban, az USA 6., Ausztrália 7. lett, de Kazahsztán is odaért a 11. helyre. A számokat összeadva egyértelműen a szegedi csoportra jött ki a legkisebb összeg. Kedden este a legacélosabb négyesből a legmagasabban jegyzett Szerbia-USA összecsapást néztük meg a helyszínen.

Szerbia - USA vízilabda mérkőzés Szegeden

Én is a legolcsóbb belépőt kérem, mondtam a pénztárosnak, aki előttem adott ki egy négyezer forintos – két mérkőzésre szóló – napijegyet. Nem volt szerencsém, a szemem előtt vitték el az utolsót kerek 19.00 órakor, nekem már csak a 6 ezer forintosból jutott. Ez már előjelezte a telt házat, ami úgy is lett. Néhány üres szék maradt csupán, de annál sokkal többen szurkoltak állva.

A beléptetés profi, és fémdetektoros kapus volt, eltekintve attól, hogy az egyik biztonsági őr úgy tudta, laptopot nem lehet bevinni, míg a másik ezt cáfolta, mondván, már vittek is be. A wifi viszont tökéletes és gyors, kevesebb mint 10 másodperc alatt volt biztonságos VISITOR kapcsolatom.

Szerbia - USA vízilabda mérkőzés Szegeden

Érthetően sok vajdasági magyar, illetve szerb szurkoló volt kíváncsi a meccsre, köztük egy évtizedekkel ezelőtt nagyon sikeres szerb-magyar kispályás focicsapat főnöke is. Jó megjegyeztem, fejenként száz “nyugatnémet” márka volt a kitűzött jutalom, ha megverik a csapatomat, az Egy százalékot – bennünket a helyi napilap gazdasági melléklete szponzorált -, de végül mi nyertünk a Kék Mókus-kupa selejtezőcsoportjában. Úgy, hogy egy évben nem került annyiba a szegedi csapat, mint ami nekik egy mérkőzés győzelmi pénze lett volna…

Vissza a vízilabdához. Mentek a harmadik negyedben három góllal is a szerbek, ám a negyedik kezdeténél, a ráúszásában az USA hozta el a labdát és az egyenlítésért támadhatott. Ez nem sikerült, a vége pedig egészem simának bizonyult, 6:34-nél újra 3 gólos volt már a szerbek előnye, a vége pedig 17–13 lett. A nap korábbi szegedi találkozóján Ausztrália 10–4-re győzte le Kazahsztánt. Ide kívánkozik, hogy a magyar csapat is jól mutatkozott be a vébén, 12-8-ra győzte le Montenegrót.

A cikkben található profi fotókon túl – az MTI-s Ujvári Sándor képei – amatőr galériában is megmutatjuk, hogyan láttuk a mérkőzést.

– K. A. –