Anya, kezdődik!

Már három órát kell várakozni a röszkei határátkelőknél

Helyi hírek Ország Rendőrség

Több órás várakozás alakult ki a röszkei autópálya- és közúti határátkelőhelyen csütörtök délelőtt – közölte a rendőrség a honlapján.

A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a Szerbiába tartó személygépkocsiknak és autóbuszoknak egyaránt három órát kell várakozniuk. A belépő oldalon az autóknak kettő, a buszoknak egyórás a várakozás.

A röszkei közúti határátkelőhely kilépő oldalán kétórás a várakozás a személyautóval Szerbiába tartóknak. Az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen a kilépő oldalon kettő, a belépőn egy órát kell várniuk az utazóknak. A gyorsabb határátlépés érdekében az autósok választhatják a tiszaszigeti vagy a kübekházi határátkelőhelyet, mindkettő 7 és 19 óra között működik.

E cikk szerkesztője csütörtök hajnali 4 órakor tette ki Ferihegyen a családját, és hazafelé nagyon élénk forgalmat tapasztalt.

Tíz autóból 8 német, vagy osztrák rendszámú volt – elindultak haza a vendégmunkások.

Megteltek élettel a sztrádapihenők is, könnyen előfordult, hogy hangos és jellegzetes török zenére ébredt valaki…

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.