Nem fizetett jogdíjat a zenék után egy hajdúszoboszlói vendéglátós

Helyi hírek

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség szerzői jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki a zeneszolgáltatás után járó jogdíjat nem fizette meg az illetékes szervezet felé.

A vádlott egyéni vállalkozóként üzemeltetett egy sörözőt Hajdúszoboszlón 2016. novembere és 2018. júniusa közötti időben. Ezen időszak alatt a vendéglátóhelyen folyamatos, nyilvános zeneszolgáltatás is történt, erre tekintettel őt szerzői jogdíjfizetési kötelezettség terhelte.

A vádlott ezen jogdíjfizetési kötelezettségének a fenti időszakban egyáltalán nem tett eleget, így cselekményével több mint 400.000 Ft vagyoni hátrányt okozott a jogkezelő szervezetnek. Az ügyben a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága folytatta le.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen szerzői jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az irtok tartalma alapján a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.