Szegedi Karácsonyi Hetek

Helyi hírek

Szegedi Karácsonyi Hetek – ami összehoz és elvarázsol 2021. november 26.  és december 24. között a város több pontján.

 

A Szegedi Karácsonyi Hetek 2021. november 26-án kezdődik, a programok, látványosságok és gasztronómia élmények december 24-ig várják az érdeklődőket több belvárosi helyszínen.
Dóm téri Karácsonyi Hetek – ami elvarázsol
A téren kapnak helyet a kézművesek és a kereskedők, akik számtalan érdekességgel és karácsonyi ajándék ötlettel, a vendéglátósok pedig forralt borokkal, kürtőskaláccsal és más gasztro-különlegességekkel várják a kilátogatókat.
Idén is egy hatalmas szalmalabirintus és az izgalmas meglepetésekkel teli Mesés Kastély várja a kicsiket és szüleiket. A Dóm téri Karácsonyi Hetek egyik legizgalmasabb produkciója a Mesés Kastély, amely táncházakkal, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, és mesefilm vetítésekkel kápráztatja el az érdeklődőket. A fűtött kastélyban idén is mindenkit vár a négyféle háttérrel kialakított SZELFIBOX, ahol a gyerekek és a felnőttek egyaránt elkészíthetik saját digitális karácsonyi üdvözletüket.
Látványban sem lesz hiány, újra lesz fényfestés és izgalmas tűzzsonglőr-show, melyek már a korábbi években is nagy sikert arattak a karácsonyi vásárban.
A fogadalmi templom előtti óriás koszorún minden vasárnap délután 17:00 órakor közéleti személyiségek és az egyházak képviselői közösen gyújtanak adventi gyertyát.
Széchenyi téri Karácsonyi Hetek – ami összehoz
A téren már október elseje óta forog a 37 méter magas adventi óriáskerék, melynek fülkéiből a szegedi belváros meseszép, ünnepi panorámája tárul a szemünk elé. Az óriáskerék alatt egy forró italokat és finom ételeket – egyebek mellett kolbászt, kürtőskalácsot, lepényt, sült gesztenyét – kínáló gasztroudvar várja majd a vendégeket november 26-tól.
Óriáskerék jegyárak:
Felnőtt: 2000 Ft
Gyermek: (12 éves korig): 1500 Ft
Nyugdíjas: 1500 Ft
Családi jegy (2 felnőtt +2 gyermek) 5800 Ft
Adventi pihenő a Klauzál téren és a Dugonics téren
Testet melengető forró italkülönlegességek, ínycsiklandó gasztronómiai specialitások és egy ünnepi találkahely várja a belvárosban sétálókat a Klauzál téren és Dugonics téren. Előbbi helyszínen a város karácsonyfája, a szökőkútnál pedig az óriás rénszarvas és a díszes mikulás szán lesz idén is a szelfizők kedvence.
A Szegedi Karácsonyi Hetek programjain, helyszínein a részvételt az aktuálisan érvényben lévő kormányrendelet szabályozza! (JELENLEG: látogatása nem védettségi igazolványhoz kötött, de a Mesés Kastélyban – a hatodik életévét be nem töltött kiskorúak kivételével – kötelező szájat és orrot eltakaró maszk használata kötelező. (633/2021. (XI.18)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük