Nem szabadulhat a letartóztatásból a vitáját csontozó késsel rendező hentes

Helyi hírek

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Gyulai Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatát annak a szarvasi férfinak az ügyében, akivel szemben a Békés Megyei Főügyészség korábban emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

Az elkövető ellen azért indult büntetőeljárás, mert 2019 nyarán ittas állapotban, a kocsmai nézeteltérését egy magánál tartott késsel úgy kívánta rendezni, hogy gyomortájékon szúrta a pultos nő élettársát, aki a férfit rendre intette, miután az a további kiszolgálásának a megtagadását követően hangját felemelve méltatlankodott és fenyegetőzött. A megszúrt férfi életét az idejében megkezdett, szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A letartóztatás további fenntartása miatt a vádlott jelentett be fellebbezést, melyet a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla – osztva a fellebbviteli főügyészség indítványát – nem ítélt alaposnak. Miután a vádlott cselekménye 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető továbbá korábban erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt már elítélték, a terhelt vonatkozásában a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye változatlanul fennáll. Ezért esetében kizárólag a letartóztatás tekinthető arányos, egyben szükséges kényszerintézkedésnek.

A vádlott büntetőjogi felelőssége tárgyában a Gyulai Törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük