Iskolatársát verte meg egy fiatalkorú fiú – súlyos sérülést is okozhatott volna

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a fiúval szemben, aki egy korábbi vita miatt diáktársát bántalmazta.

Az egyik Hajdú-Bihar Megyei település két általános iskolája egymás szomszédságában található, az intézmények udvarai között nem húzódik kerítés.

2019. február 28-án az egyik iskolában tanuló 15 éves vádlott tanítási szünetben egy korábbi nézeteltérés miatt átment a szomszédos iskola udvarán tartózkodó sértetthez és szóváltás nélkül őt több alkalommal ököllel megütötte és megrúgta.

Mindezt észrevette az udvaron tartózkodó nevelő, aki a vádlotthoz lépett, így a fiú elindult a saját iskolája felé. Rövidesen azonban hirtelen visszafordult, odafutott a sértetthez, akit több alkalommal ököllel arcon ütött. A sértett további bántalmazását az udvaron tartózkodó nevelők akadályozták meg.

A fiatalkorú vádlott bántalmazása folytán a 15 éves sértett a jobb arcfélen és bal csípőjén zúzódásos, a bal alkaron hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett. Sérüléseinek gyógytartama nyolc napon belüli, azonban a sérült testtájékra és az elkövetés módjára figyelemmel a vádlott szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő fiatalkorú vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül a vádlottat bocsássa próbára és állapítsa meg, hogy a vádlott a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.