Nagy mennyiségű kábítószert találtak Kismarján – fegyház járhat érte

Helyi hírek

A vádlott és ismerőse személygépkocsival haladtak, amikor 2017. június 27-én a délutáni órákban  Kismarja külterületén a rendőrség közúti ellenőrzés alá vonta őket.

Az autót vezető férfi ezért kiszállt, a csomagtartóhoz ment, ez idő alatt azonban a vádlott gyorsan átült a bal oldali első ülésre, a gépkocsit beindítva nagy sebességgel elhajtott a helyszínről, majd a vasútállomás előtti útszakaszon megállt. A járműből magához vette a bőröndjét, átment a vasúti síneken és a vasúti töltés melletti magas növényzet közé rejtett három csomag marihuanát, amely kábítószernek minősül.

A férfi a kábítószer elrejtését követően visszament az autóhoz és Nagykereki irányába elhajtott. A rendőrség azonban őt rövid időn belül elfogta és a kábítószert lefoglalta.

A vádlott a kábítószer birtoklásával megvalósított bűncselekményen túlmenően azzal a magatartásával is bűncselekményt követett el, hogy az ismerőse által használt gépkocsit annak engedélye nélkül vette el, s azért használta jogtalanul, hogy el tudja rejteni a nála lévő kábítószert.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószerbirtoklás bűntette és jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban halmazati büntetésül fegyház büntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett a lefoglalt kábítószer elkobzására.