Hogy tetszik a LED-es közvilágítás Szoboszlón? – Az önkormányzat a lakosok segítségét kéri

Helyi hírek

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata együttműködve a Hajdúszoboszlói Városgazdálkodási Nonprofit ZRt–vel, LED-es közvilágítási mintaprojektet létesített. A projekt célja, hogy bármilyen LED-es korszerűsítést megelőzően, egy meggyőző és gyakorlatban is pozitív költségmegtakarítási és elégedettségi eredmény álljon rendelkezésünkre, mielőtt a városi közvilágítás teljes, vagy részleges átalakítására vonatkozóan kezdeményezést nyújtanánk be a testülethez.

A tesztelés eredményes lefolytatása érdekében, a szakértők által kijelölt 3 útszakaszon 15-15 db korszerű LED-es világítótest került felszerelésre.

Az érintett utcák a következők:

1.    Móricz Zsigmond utca
2.    Ady Endre utca, a Vadas utca – Nap utca közötti szakasza
3.    Hajnal utca

A mintaprojektben 5 közvilágítással foglalkozó vállalkozás vesz részt, mindegyik utcánként 3-3 db lámpatestet szerelt fel.

A felkért szakértő a lámpatestek cseréje előtt elvégezte azokat a méréseket, amelyek alapján objektíven meghatározható az adott útszakasz megvilágításának minősége.

A jelenleg működő LED-es lámpatestek esetén ugyanezen mérések megmutatják, hogy hogyan változott az adott útszakasz megvilágítása.

Az önkormányzat arra kíváncsi, hogy a lakosoknak mi a véleményük az új világító testekről, a közvilágítási komfortélményről.

–    Véleményük szerint a korábbi, vagy a jelenlegi világítás a jobb?
–    A korábbi, vagy a jelenlegi megvilágítás tűnik természetesebbnek?
–    A felszerelt lámpatestek jól megvilágítják-e a járdát?
–    Szívesen vennék-e, ha hasonló korszerűsítésre kerülne sor a város más területein is?

Véleményét megoszthatja 2017. augusztus 31-ig az info@szoboszlovarosgazda.hu e-mailen.