Minden eddiginél látványosabb tűzijáték lesz az 50. virágkarneválon

Helyi hírek

Hatalmas érdeklődés övezi a közelgő jubileumi virágkarnevált – mondta Komolay Szabolcs alpolgármester sajtótájékoztatón. A fokozott figyelem már a karneváli hét kezdetén érzékelhető a város idegenforgalmában.
– Nagyon-nagyon sok vendéget várunk, Debrecen szállodái megteltek, erre a hétre már nem lehet szállodai helyet kapni. Ez is mutatja azt, hogy milyen nagy az érdeklődés – hallhattuk Komolay Szabolcsot.

Több százan dolgoznak majd augusztus 20-án azért, hogy mindenki zavartalanul élvezhesse a virágkarnevált. A rendőrség a társszervekkel együtt elkészítette a forgalomirányítás és a menekülési útvonalak kialakításának terveit. A szükség esetén menedékként szolgáló közintézmények listáját is közli majd a honlapján a rendőrség.

– Azokról a nyitott intézményekről is kaphat Debrecen lakossága információt, amelyeket akkor lehet igénybe venni, hogyha szélvihar lenne, eső lenne, netalán olyan időjárási körülmény, amikor hirtelen és gyorsan kell a tömeget kezelni – nyilatkozta Uzonyi Attila városi rendőrkapitány.

A készenléti szolgálatot tartó katasztrófavédelem munkatársai is ott lesznek a karnevál központi helyszínein. A főtribün mögött egy irányítási pontot alakítanak ki, a tűzijáték idején pedig az Egyetem téren teljesítenek szolgálatot.

– A felmerülő aktuális problémákat ott, a helyszínen tudjuk orvosolni. Az esti tűzijáték alatt egy gépjárműfecskendő és egy magasból mentő gépjármű is ott lesz az egyetem főépülete előtt – mondta el Kovács Ferenc megyei katasztrófavédelmi igazgató.

Minden eddiginél mozgalmasabb, és színesebb tűzijátékot ígér az augusztus 20-ai debreceni látványosság tűzmestere. Idén 14 perc alatt több mint kétezer rakétát lőnek fel a zenével összhangban, és erőteljes színek jellemzik majd a tűzijátékot, mely 22.30 órakor kezdődik majd az Egyetem téren.