Parragh László

Kíváncsi valaki Parragh László véleményére az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban? Mert itt elolvashatja…

Gazdaság

Parragh László, az elvileg a magyar vállalkozók érdekeit képviselő (igazából őket szénné szívató) Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Világgazdaságnak magyarázott valamit az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban.

A népszerűtlen kamarai elnök szerint ha egy gazdasági szempontból kiemelt beruházás bekerül a politikai erőtérbe, akkor onnantól kezdve könnyen háttérbe szorulhatnak a szakmai érvek.

A legegyszerűbb ilyenkor az érzelmekre hatni, lehet népszavazást és tüntetéseket szervezni és a feszültséget szítani. A szakmai érveket azonban nem érdemes elhallgatni

– rakta egymás után a szavakat Parragh.

Majd az jött ki a száján, hogy “vegyük figyelembe, hogy egy ilyen korszerű technika megjelenése nem csak az adott gyárat érinti. Ez kedvezően hat a beszállítókra, a cégek technológiájára is. Járulékos haszon a munkamorál erősödése, a termelékenység növekedése is”.

„Átalakul a képzés a reálgazdaság igényeinek megfelelően, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egy ilyen beruházás élhetőbbé teszi a környezetet is”

– magyarázta furcsán a kormány álláspontját a szervezet vezetője.

Tisztességes magyar fizetésekre nem, de luxusjárgányra azért futja a kereskedelmi és iparkamaránál

“Forrás áramlik a térségbe, a pénz pedig nem kizárólag a gyár megépítését szolgálja. Utak épülnek, fejlődik a vasúti infrastruktúra, de profitál mindebből a kulturális ágazat is. Tehát egy nemzetstratégiailag jelentős beruházás több terület fejlődését is magával húzza”

– érvelt Parragh, aki szerint öt éven belül a magyar gazdaságnak lehet a negyedik legnagyobb akkugyártási kapacitása a világon.

“A nemzetközi piacokon már azt jövendölik, hogy Magyarország lesz a Nyugat és a Kelet találkozási pontja, a béke szigete a nyugati technológia és a keleti tőke tengerén. Kína, az Egyesült Államok, Németország és Magyarország lehet 2027-re a világ vezető akkumulátorgyártója. Ennek alapján túlzás nélkül kijelenthető, hogy hazánk akkumulátor-nagyhatalom lesz”

– hangoztatta sületlenségeit Parragh László.

Parragh László válogatott baromságai a közelmúltból:

Parragh László nem támogatja az uniós minimálbért, mert “Magyarország versenyképességének az alapja az olcsó munkaerő”

A kata megszüntetésének támogatásával és a tanárok, tűzoltók kioktatásával népszerűsíti magát Parragh László iparkamarai elnök

Homofób elemekkel tarkította évnyitós beszédét Parragh László, az iparkamara elnöke

Parragh László: aki nem tud évente 5 ezer forintot kifizetni, az ne is menjen vállalkozni

 

– Szilágyi Szabolcs –