Logisztika: Győr szerepe megkérdőjelezhetetlen

Gazdaság

Északnyugat-Magyarország régóta gazdaságunk egyik legjelentősebb erőközpontja. Nem véletlen, hogy a bel- és külföldi áruforgalom lebonyolításában nagy szerepet vállaló piaci szereplők is komoly potenciált látnak a térségben, elsősorban Győrben. Az itthoni és az európai logisztikai szolgáltatói ágazat meghatározó vállalata is kulcspozíciót szán a megyeszékhelynek.

A kedvező gazdasági és földrajzi adottságok nagyban hozzájárulnak a régió vonzerejéhez, a szomszédos országok közelsége többek között az export-import tevékenység terén teszi megkerülhetetlenné Győrt. Ennek a tevékenységnek a kiszolgálásában játszik aktív szerepet a Raben Group, amely idén tavasszal új regionális logisztikai központot nyitott a városban. A létesítmény a korábbiaknál nagyobb kapacitást, korszerűbb műszaki tartalmat kínál, és még magasabb színvonalú szolgáltatást tesz lehetővé.

A mintegy 2500 négyzetméteres épületben jelenleg elsősorban átrakóraktári tevékenység zajlik. Ez az úgynevezett gyűjtőszállítmányozás egyik alapeleme, márpedig a győri központ több mint 80 kilométeres vonzáskörzetben végez ilyen szolgáltatást, ezzel egyebek mellett Veszprémet és környékét is kiszolgálja. Nemzetközi viszonylatban pedig rendszeres gyűjtőjáratokat indítanak szlovákiai, valamint lengyel- és németországi célállomásokra.

Gyűjtőszállítmányozás – rugalmas megoldás

A logisztikában régóta ismert modell a gyűjtőszállítmányozás, amelynek a versenyképessége abban rejlik, hogy több különböző megrendelő kisebb mennyiségű áruját egy teljes rakománnyá szervezve, optimális kihasználtsággal működtethető. A járművek így – bevett szófordulattal élve – kevesebb levegőt és több értéket szállítanak. Egy-egy küldemény lehet egyetlen doboz, de akár több raklapnyi is, a költségek ráadásul megoszlanak a megbízók között. A Raben Group több mint kilenc évtized nemzetközi tapasztalat birtokában kínál megbízható megoldásokat kedvező feltételek mellett, rövid futási idővel, saját és partneri hálózata révén csaknem a teljes kontinenst lefedve. (x)