Milyen alkalomra milyen gyűrűt illik adni?

Gazdaság

Mielőtt úgy döntesz, hogy belevágsz a gyűrűvásárlás nagy kalandjába, jobb, ha tisztába jössz néhány alapvető fogalommal. Jó, ha tudod, hogy ezek csak arra szolgálnak, hogy összezavarják a gyanútlan vőlegényt, de ettől függetlenül érdemes tudni, hogy milyen alkalomra milyen gyűrű dukál. Ismerjük meg a legnépszerűbb fogalmakat!

Mindenki magának választ!

Sokan hajlamosak menni az aktuális trendek után, pedig lehet, hogy nem is tetszik az a fajta gyűrű, de éppen az a divat. Ne hagyjuk, hogy befolyásoljanak a külső tényezők, hiszen minden esetben a menyasszony ízlése, stílusa az, ami meghatározza a választandó gyűrűk kinézetét. Mindenképp érdemes ezeket a szempontokat figyelembe venni a trendekkel szemben, hisz az változik, míg a kedvesed stílusa nem valószínű. 

Az első gyűrű, ami képbe kerül egy kapcsolatban, az az eljegyzési gyűrű. Ha úgy érzed, hogy itt az ideje, hogy térdre ereszkedj kedvesed előtt és feltedd a sorsdöntő kérdést, akkor ne habozz, nézz körül mielőbb az eljegyzési gyűrűk között. A legjobb, ha először az interneten böngészel. Ebben nagy segítségedre lehet a karikagyuru.hu weboldal, ahol számtalan köves eljegyzési gyűrű vár gazdára. Ez a fajta karika a legtöbb esetben egy vagy több követ tartalmaz, de az biztos, hogy csillogó és örök darab. 

Esküvő és ami utána jön

Ha minden jól ment, akkor már az esküvőre készültök, és következik az egyik legizgalmasabb lépés, azaz a karikagyűrű kiválasztása. Ez roppant nagy kompromisszumot igényel, hiszen a pár mindkét tagja számára tartogathat meglepetést. Hiába van mindkettőtöknek szilárd elképzelése arról, hogy milyen is lenne a tökéletes karikagyűrű, mindenképp alkalmazkodni kell a másik igényeihez is. A nőknél gyakori, hogy tetetnek a karikagyűrűbe egy-egy apró gyémántot is.

Évfordulós gyűrűnek hívják a szakzsargonban azt az ékszert, amit a férj egy évfordulóra választ a feleségének. Ettől függetlenül ez bármilyen karika lehet, semmi különös ismertetőjegye nincs, ami az évforduló miatt fontos lenne. Általában 3 követ tartalmaz, ami a múltat, a jelent és a jövőt szimbolizálja. Ettől persze lehet több is, általában páratlan számú, mint 5 vagy 7. 

Végül pedig az örökkévalóság gyűrű, ami hasonló az évfordulóshoz, hiszen általában fontos alkalmakra adják. Ez lehet házassági évforduló, gyermek születése is, de bármilyen jelentős időpont. Ebben a kövek általában gyémántok, és jellemzően körülölelik az egész gyűrűt, így adott a kör végtelensége és az örök szerelem szimbóluma. 

Gyűrűt keresel a megfelelő alkalomra? Nézz körül a karikagyuru.hu oldalon, és találd meg azt, amivel előállhatsz kedvesednek a nagy napon! Tervezd meg a megfelelő alkalmat és azt, hogy hogyan is teszed fel a nagy kérdést!