Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen szeptember 15-én, szerdán tartja az Unió helyzetét értékelő éves beszédét

Európa

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen szeptember 15-én, 9.00 órakkor tartja meg az Unió helyzetét értékelő éves beszédét az Európai Parlamentben, melyet plenáris vita követ a képviselőkkel.

A Bizottság elnöke évértékelő beszédében minden év szeptemberében számot vet az elmúlt év eredményeivel, bemutatja vízióját az EU jövőjéről, és ismerteti a következő időszak prioritásait. Az évértékelő beszéd az Európai Parlamenttel és Tanáccsal folytatott párbeszéd kezdete, és a Bizottság éves munkaprogramját készíti elő.

Az elmúlt év az EU történelmének egyik legnehezebb éve volt, melyet a Covid19-válság leküzdésére irányuló erőfeszítések, az európai politikai prioritások – az európai zöld megállapodás, Európa digitális évtizede, az európai demokrácia megerősítése, valamint az európai polgárok biztonsága és egészsége – terén hozott intézkedések fémjeleztek. A tavalyi évértékelő beszédben bejelentett, 750 milliárd euró értékű NextGenerationEU helyreállítási terv sikeresen elindult, és jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy az Európai Unió igazán zöld, digitális, és a kihívásokkal szemben ellenálló legyen.

A beszédet élőben közvetítjük magyar nyelven a Képviselet facebook oldalán

A beszédet angolul is követheti az Európai Bizottság facebook oldalán, illetve a Europe by Satellite oldalán. Amennyiben Képviseletünkön (az Európa Pontban) személyesen szeretné nézni a beszédet, kérjük visszajelzését kedd estig (szeptember 14.) a comm-rep-bud-media@ec.europa.eu e-mail címre.

A beszéd weboldala