Szeged, Karikó Katalin, Nobel-díj, Szegedi Tudományegyetem, SZTE, Rektori Hivatal

Szavazz Te is a Richter Anna Díj SZTE-s pályázójára!

Egyetem

A Richter Anna Díjra sikeresen pályázók terveit 2024. február 12-én hozták nyilvánosságra. Az online szavazáson március 10-ig bárki voksolhat és segítheti sikerre a Szegedi Tudományegyetemhez kötődő projektterveket. 

A hazai oktatás, egészségügy és az ezeken a területeken dolgozó nők iránti elkötelezettsége kifejezésére hozta létre a Richter Anna Díjat Magyarország egyik legismertebb gyógyszergyártó cége. A Richter Gedeon Nyrt. támogatását élvező elismerésre projekttervekkel lehetett pályázni. Csak egészségügyi szakdolgozóként, vagy orvosként, vagy pedagógusként (tanárként, kutatóként, hallgatóként), vagy gyógyszerészként, vagy 16 évesnél idősebb középiskolai tanulóként, főiskolai, egyetemi hallgatóként tevékenykedő nők jelentkezhettek egyénileg. Illetve a felsorolt kategóriák valamelyikébe tartozó nő az általa képviselt, maximum 5 fős csapattal is pályázhatott.

A Richter Anna Díjat megcélzó anspiránsok projektterveit 2024. február 12-én hozták nyilvánosságra a richterannadij.hu honlapon. Ekkortól indul, március 10-ig tart az online szavazás. A voksolás eredménye dönti el, hogy ki vagy melyik csapat kapja a közönségdíjat.

A Richter Anna Díj Facebook-oldalán egyenként is bemutatják a döntős pályázatokat. Így például Töreki Annamária, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ SBO szakpszichológusa projekttervét is. A szavazófelületen mindenkinek, minden csapatnak lesz egy oldala kisfilmmel, fotókkal, bemutatkozó szöveggel és egy „Szavazok” gombbal.

Az SZTE munkatársai már nyertek Richter Anna Díjat. Például a 2020-2021-es évad Pedagógus kategóriában a Sc’Up csapat sikerkovácsnak bizonyult.

A Richter Anna Díj 2023-2024. évadjának közönségdíja nyertesét és a zsűri által a fentebb vázolt kategóriákban adható elismeréseket 2024. március 20-án hirdetik ki.

(SZTE)

Fotó: Frank Yvette