Kibervédelem a nemzetközi térben – új mesterszak indul a NKE-n

Egyetem

Február 1-jétől lehet jelentkezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karán (ÁNTK) induló International Cybersecurity Studies (ICCS) elnevezésű új mesterképzési szakra.

A 2024/2025-ös tanévre önköltséges formában meghirdetett kétféléves nappali munkarendű képzés különlegessége, hogy blended learning képzési formában zajlik, a hétről hétre végrehajtandó feladatok mellett egy félévben csak három hét jelenléti idővel kell számolni.

A hallgatók a területet megalapozó jogi és informatikai ismeretek elsajátítása után a biztonsági szabványokkal és jogi szabályozásokkal, a kockázatértékeléssel, majd az információbiztonság technikai alapjaival ismerkednek meg. Továbbá a kiberbiztonság nemzetközi, katonai és rendészeti területein tesznek szert mélyebb ismeretekre, elsősorban nemzetközi fókusszal.

Az ICCS mesterszakot az informatikai, az államtudományi, a rendészeti és a katonai mesterszakokon végzetteknek egyaránt ajánljuk. A szakmai angol nyelv ismerete elengedhetetlen.

A képzés főbb tantárgyai: Cybersecurity Strategy and Leadership, Crisis Management and Communications, Human Factors of Cybersecurity, Intelligence in Cyberspace, Security Testing and Forensics.

Bővebb információ és jelentkezés a felvi.hu oldalon.

(Forrás. NKE honlap/ Facebook oldal)