Kelet-Ázsiai kapcsolatépítés a NKE képviseletében

Egyetem

Mernyei Ákos nemzetközi főigazgató a Nemzet Közszolgálati Egyetem képviseletében (NKE)  közel két hétig tartó távol-keleti kiküldetésen vett részt kollégáival, ahol neves japán, dél-koreai és szingapúri egyetemeket és kutatóintézeteket keresett fel, hogy tovább erősítse az NKE nemzetközi kapcsolatait.

A kiküldetés során összesen 17, az egyetem szempontjából jelentős nemzetközi találkozó valósult meg, amelyek során a magyar delegáció bemutatta a Ludovika küldetését, felépítését, a képzési rendszert, az egyetemen működő kutatóintézeteket és az NKE nemzetköziesítési törekvéseit.

A találkozókon több nemzetközileg elismert szakember kinyilvánította együttműködési szándékát egyetemünkkel akár előadások megtartása, akár egyéb projektek keretén belül. A felkeresett intézmények jelentős része szintén nyitott azegyüttműködésre az NKE-vel. Ugyanis több intézmény figyelmét is felkeltette az egyetem Ludovika International Talents ösztöndíjprogramja, amelynek keretében szívesen küldenének fiatal kutatókat az egyetemünkre, hogy megismerkedjenek az itt folyó oktatói, kutatói és szakértői munkával, valamint hogy intézményközi kapcsolatot építsenek ki partnereikkel.

Az utazás megszervezéséhez jelentős segítséget kaptunk a fent nevezett államokban szolgáló magyar diplomáciai testületek tagjaitól.

Szöveg és fotó: Nemzetközi Főigazgatóság