Idén is különleges mozgásformák egész sorát próbálhatják ki az SZTE hallgatói

Idén is különleges mozgásformák egész sorát próbálhatják ki az SZTE hallgatói

Egyetem

Az országosan is egyedülálló és egyre sikeresebb, egyetemi sportprogram, a SZTEsi Maraton ősszel is várja a mozogni vágyókat. Újra startol a SZTEsi Maraton Programsorozat, amelyben mindenki találhat magának olyan mozgásformát, amelyet már szeret vagy éppen most próbálna ki. A tánctól a küzdősportokig, a vízi sportoktól az aerobikig széles a választható sportágak skálája.

2023/24-es tanév őszi szemeszterében sem maradunk SZTEsi Maraton nélkül. Az SZTE Sportközpont munkatársai által már az előző félévben is megszervezett program sikeres volt, és a szervezői bíznak benne, hogy egyre népszerűbb lesz.

A maratonok indításával az elsődleges célunk azoknak a sportágaknak a bemutatása, megismertetése volt az SZTE polgárai körében, melyekkel a Sportközpont meghirdetett kurzusain is találkozhatnak a hallgatók. A tavasszal debütált SZTEsi Maraton sikere, a programokon résztvevők pozitív visszajelzései arra ösztönöztek bennünket, hogy a 2023/24 tanév őszi szemeszterében is megszervezzük a programsorozatot. Mottónk Jim Ryun gondolata: “A motiváció elindít, a megszokás mozgásban tart”

– mondta el Almási Dóra, az SZTE Sportközpont oktatója, a program egyik szervezője .

Tanc_Maraton_14

A szakemberek által irányított foglalkozások 45-50 percesek. A részvétel az SZTE hallgatóinak és dolgozóinak ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a linkre kattintva lehet:

A SZTEsi Maraton tervezett programja:

vm_plakat

 

2023.09.28-án a Vízi Maraton

2023.10.11. Tánc Maraton

2023.10.17. Küzdősport Maraton

2023.11.16. Ütős Maraton

2023.10.29. Aerobik Maraton

További részletek és a pontos órarend az alábbi oldalakon lesz megtalálható:

SZTEsi Maraton Facebook csoport (érdemes csatlakozni a naprakész információkért, beszámolókért, fotókért), az SZTE Sportközpont Szeged honlapján és az Instagramon (szte_sportkozpont).

Maradj_Mozgasban_SZTEsi_borito_23-24I._2

A rendezvény főszervezői – Almási Dóra, Ocskó Tímea, Petrovicsné Tejes Edit – szeretettel várják a már „rutinos” maraton résztvevők mellett, az újonnan érdeklődő SZTE polgárok jelentkezését, a programokhoz való csatlakozását.
Vizi_Maraton_1
(SZTE)