BGE Sporthírek – Heti hírösszefoglaló június 08. – június 15.

Egyetem

Szépen teljesítettek vívóink a MEFOBON.

A hétvégen rendezték meg a vívó egyetemi országos bajnokságot, melyen több hallgatónk is részt vett. Nagyszerű eredményekkel tértek haza vívóink Gödöllőről.

Korom Erik egészen a döntőig menetelt a férfi tőr egyéni számban, ahol végül a verseny első kiemelte állta útját, így Erik ezüstérmet szerzett, valamint Erik korábbi eredményei alapján az Universiade-n való indulás jogát is kivívta.

Női tőrben sajnos a sorsolás nem kedvezett, így egyetemünk két indulója már az első körben összekerült egymással. Szekeres Laura 7., Csatádi Petra 10. helyen zárt.

Férfi kardvívásban újabb érmet szerzett hallgatónk Noseda Szabolcs, aki az elődöntőben elszenvedett vereségével 3. helyen zárt, míg Fröhlich Bálint ugyanebben a számban 5. helyen végzett. Noseda Szabolcs, Korom Erikhez hasonlóan, szintén eredményei alapján kivívta az Universiade-n való indulás jogát!

Zs. Tóth Anna 6. még pontszerző helyen zárt a női párbajtőrözők között.

Férfi párbajtőrben volt a legtöbb nevező, számszerűn 71 fő, a BGE is ebben a versenyszámban képviseltette magát a legtöbb vívóval. A népes mezőnyben végül MestyanekMáté 8., Bálind Bence 9., Noseda Szabolcs 20., Sztankovics György 21. és Viczián 22.helyezést ért el.