Véget értek a téli diplomaosztók

Egyetem

A 93 végzős hallgatót Bartha Elek oktatási rektorhelyettes és Sárváry Attila oktatási dékánhelyettes köszöntötte. Ezt követően a diákok esküt tettek arra, hogy munkájuk alapjának tekintik minden ember alapvető emberi értékének és méltóságának elismerését. Semsei Imre, az Egészségügyi Kar dékánja az oklevelek átadását követő beszédében kiemelte: a fiatalok számára nemes feladat lesz szép hivatásuk tekintélyét megőrizni. A végzett hallgatókat arra kérte, életük és szakmai tevékenységük nehéz pillanataiban is emlékezzenek esküjükre.

Hozzátette: a szociális gondoskodás, az egészségmegőrzés, a gondozás, az egészségvédelem és az egészségügyi ügyvitelszervezés területén tevékenykedjenek olyan elhivatottsággal, hogy az hozzájáruljon a lakosság szociális helyzetének javulásához, egészségének megőrzéséhez és a rászorulók megsegítéséhez.

A végzős hallgatók közül Gál Barbarát kiemelkedő tanulmányi eredménye és magas szintű tudományos munkájának elismeréséért, „Hadházy Csaba” emlékéremmel díjazták. Átadták a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Kiváló Oktatója kitüntetést is, melyet ezúttal Jávorné Erdei Renáta vehetett át.

Alkalmazott matematikusokat, anyagkutatókat, biológusokat, biomérnököket, biotechnológusokat, fizikusokat, geográfusokat, okleveles tanárokat, vegyészeket, környezetvédelmi és fejlesztési szaktanácsadókat avattak az őszi félév utolsó diplomaosztóján, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának február 10-ei ünnepségén.

A Debreceni Egyetem és a Természettudományi és Technológiai Kar hagyományai köteleznek bennünket arra, hogy jó munkát végezzünk, a munkaerőpiacon is használható tudást kapjanak a karon, és elérjék a céljaikat, amelyek közül teljesült egy: hamarosan átvehetik diplomájukat. Remélem, hogy nem felejtik el a vizsgák feszültségét, ahogy a jól sikerült bulik mámorát sem. Őrizzék meg az egyetem és a város hangulatát egész életükben, s legyenek büszkék arra, hogy a Debreceni Egyetem TTK-ján végeztek! Mi büszkék vagyunk Önökre! – fogalmazott köszöntőjében Pintér Ákos dékán.