Gyűrű- és medálavató az egyetemen

Egyetem

Jogász, igazgatásszervező, jogi asszisztens és igazságügyi igazgatási szakos végzős hallgatók búcsúztak az intézménytől a Díszudvaron tartott bálon.

Nagy hagyományokra visszatekintő eseménysorozattal köszönti minden évben végzős hallgatóit a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar (ÁJK) hallgatói önkormányzata. Február 25-én tartottak fáklyás felvonulást, melyen elsősorban a várostól köszöntek el a hallgatók, majd március 4-én rendezték gyűrű- és medálavató báljukat.

20160307AJK-3

 

Az ünnepi eseményt Szabadfalvi József dékán nyitotta meg. A végzős jogászok nevében Pálfi Levente, míg az igazgatásszervező szakos hallgatók nevében Kapás Bendegúz mondott beszédet. A kar hallgatói minden évben megválasztják az őszi szalagtűző- és gólyabálon az év tanárát, aki a hagyományokhoz híven szintén beszédet mondott az avatón. 2015-ben az év oktatója Balogh Judit, a Jogtörténeti Tanszék egyetemi docense lett.

20160307AJK-2-jo

– Az összetartozást és a Debreceni Egyetem szellemiségét tükrözi a gyűrű és a medál. Évekkel ezelőtt hallgatói kezdeményezés alapján készültek el az első közös évfolyamgyűrűk és medálok. Ezt a hagyományt azóta is töretlen lelkesedéssel ápolják a végzősök – fogalmazott Debreceni Cintia, az ÁJK Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

20160307AJK-1-jo

A köszöntőket követően csaknem száz végzős hallgató vehetett át Szabadfalvi Józseftől egy pohár pezsgőt, melyben az összetartozást jelképező végzős medált vagy gyűrűt kapták meg a fiatalok. A közös koccintást és gratulációt követően jó hangulatú vacsorával és tánccal ünnepeltek kora hajnalig a résztvevők.

Fotók: unideb.hu