Diplomaosztó az orvosi karon

Egyetem

Ötvenkilenc orvostanhallgató tette le az esküt vasárnap a Debreceni Egyetemen rendezett diplomaosztó ünnepségen.

Az Általános Orvostudományi Kar december 13-i ünnepségével vette kezdetét a Debreceni Egyetem téli diplomaosztó-sorozata. A Díszudvaron 59 talárba öltözött diák kapta meg diplomáját, miután esküt tett arra, hogy orvosi hivatásához mindenkor méltó magtartást tanúsít, és orvosi tudását a betegségek megelőzésére, a betegek testi-lelki javára, betegségük gyógyítására fordítja.

A 27 magyar és 32 külföldi állampolgárságú végzősnek Mátyus László, a kar dékánja kívánt sikert és kitartást orvosi hivatásuk gyakorlásához, Csernoch László rektorhelyettes pedig arra biztatta a frissen avatott doktorokat, hogy életük, szakmai munkájuk nehéz pillanataiban emlékezzenek orvosdoktori esküjükre.

Az ünnepi tanácsülésen kitüntetéseket is átadtak. Az év oktatója díjat Mádi András, a Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézet tudományos főmunkatársa, Bíró Tamás, az Immunológiai Intézet igazgatója és Méhes Gábor, a Patológiai Intézet igazgatója vehette át. A Debreceni Egyetemen végzett kimagasló szakmai és közéleti tevékenységükért négy diákot jutalmazott a DEHÖK Elnökségi Elismerő Oklevéllel.