Határidő a felvételi eljárásban

Egyetem

Csütörtök éjfélig nyújthatják be hiányzó dokumentumaikat, módosíthatják a megjelölt szakok sorrendjét és személyes adataikat a felvételizők.

A 2015 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre, így a Debreceni Egyetemre felvételizők is az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában tudják feltölteni a jelentkezéshez és a pontszámításhoz szükséges dokumentumokat legkésőbb csütörtök éjfélig. Függetlenül a jelentkezési helyek számától, elegendő mindent egy példányban beszkennelni és feltölteni, arra azonban figyelni kell, hogy a dokumentum jól olvasható legyen, illetve tartalmazza a jelentkező személyes adatait.

Az eljárás során a felvételizőknek egyetlen alkalommal van lehetőségük módosítani a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjén, ezt szintén július 9-ig tehetik meg. Az E-felvételi felületén a Sorrendmódosítás menüpontban lehet átrendezni a korábban megadott képzéseket. Az űrlap elmentésével a módosítási kérelem automatikusan bekerül a rendszerbe. Az elbírálást követően a jelentkező már az új sorrendjét fogja látni. A sorrendmódosítás során csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átmozgatni, új képzést már nem lehet rögzíteni.

Utolsó alkalommal lehet módosítani a személyes adatokat is – például lakcímváltozás költözés miatt vagy névváltozás házasságkötés után. A jelentkezési adatait – személyes adatok, megjelölt képzések – minden felvételiző megtalálja az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában, a Jelentkezői státuszlapot megnyitva, ezeket módosítani a Személyes adatok menüpontban lehet.