Moldova György

Nem engedi kiadni Moldova György utolsó könyvét az özvegye

Bulvár

Hiába várják az olvasók, Palotás Katalin, az író özvegye úgy döntött, nem jelenhet meg Moldova György utolsó könyve.

A júliusi Ünnepi Könyvhét szenzációja lehetett volna az utolsó Moldova-regény. A kézirat már a kiadónál van, de az özvegy Moldova György támogatásával az író halála előtt úgy döntött, mégsem jelenhet meg. Katalin szerint így is teljes férje életműve.

Az utolsó nagyszabású regénye a Két szerelem címen íródott. Erről még ő is beszélt a halála előtt, s hangsúlyozta: kétkötetes műről van szó, az egyik a volt feleségéről, a másik rólam, a velem való kapcsolatáról szól majd

– mondta a Blikknek Palotás Katalin, az író özvegye.

Nos, Zsuzsa alcímmel a Két szerelem első része már a boltokban van. A könyvhéten megvásárolható. Ám a második, amely a Katalin alcímet viselné, soha nem jelenik meg. Nem engedem és nem járulok hozzá. Ez az én döntésem, amelyet Gyurival természetesen a halála előtt megbeszéltem…

– folytatta Katalin, aki a döntésről már tájékoztatta a kiadót is, és bízik abban, hogy tiszteletben tartják a kérését és nem kell jogi útra terelnie az ügyet. Szerinte Moldova György is ezt akarná, ugyanis amikor Katalin elolvasta a kéziratot, megkérte őt, hogy ne kerüljön nyilvánosságra, ez az ő közös történetük, amiről szeretné, ha kettejük titka maradna.

Az író pedig nem tiltakozott, nem sértődött meg, hanem azt mondta neki: “tudod, hogy soha nem tennék olyat, amivel téged megbánthatlak”. Így a szerelmükről szóló történet marad a fiók mélyén.