Feljelentették a Szegedi Tudományegyetem volt rektorát a Nemzeti Nyomozó Irodánál

Egyetem Ország

Feljelentették a Szegedi Tudományegyetem korábbi rektorát a Nemzeti Nyomozó Irodánál, egy magánszemély fordult a hatóságokhoz az egyetem gazdálkodásával kapcsolatos visszaélésgyanús ügyek miatt – írja a 24.hu.

A lap úgy tudja, Szabó Gábornak, a Szegedi Tudományegyetem volt rektorának neve is előkerült az őszi önkormányzati választásra készülő Fidesz környékén mint lehetséges polgármesterjelölt. Egy hónapja telefonos közvélemény-kutatással szondázták a szegedi választópolgárokat, hogy kiderítsék, milyen támogatottsággal számolhat a kormányoldal, ha helyi fideszes vezetőket vagy esetleg párton kívüli ismert személyiségeket indítana el Botka Lászlóval, az MSZP 2002 óta regnáló polgármesterével szemben.

A cikk szerint Szabó indítását elsősorban a Kiss-Rigó László, Szeged-Csanádi egyházmegye püspöke szorgalmazta. A püspök négy éve sikerrel lobbizott saját emberéért, akkor Kothencz Jánost, az egyházmegye gyermek- és ifjúságvédelmi főigazgatóját indították a Fidesz polgármester-jelöltjeként, aki végül több mint 20 százalékponttal alulmaradt a szocialista politikussal szemben.

Szabó Gábort egy lézeres berendezés bérlése miatt jelentették fel a hatóságoknál. A feljelentés szerint a rektor által aláírt szerződésben ugyanis olyan magas árat szabtak meg a hosszú távú bérlés díjaként, hogy abból – néhány hónap ráhúzással – kijött volna a gép megvásárlása is. A szerződést Majó-Petri Zoltán, akkori gazdasági és műszaki főigazgató, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezetője is aláírta, akit telefonon kerestünk az ügy kapcsán, de szabadsága miatt csak hétfőn válaszol kérdéseinkre. Szabó Gábort azonban nem tudtuk elérni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.