Mecsek-rali – Csomósék nyerték a Pécs környéki versenyt

Sport

A Csomós Miklós, Nagy Attila páros nyerte a szombaton zárult Mecsek-ralit, a HUMDA országos ralibajnokság idei harmadik futamát.

Az áprilisban rendezett magyarországi Európa-bajnoki (ERC) futamon harmadikként záró duó a kontinensbajnoki sorozatban elszenvedett legutóbbi balesete után az új versenyautóval a hazai bajnoki indulás mellett döntött, és az idénynyitó Veszprém-rali után a Pécs környékén rendezett viadalon aratott győzelme a második az idényben.

Csomósék még a pénteken rendezett ötödik szakaszon álltak az összetett élére, onnantól viszont nem engedték ki a kezükből a sikert, s végül több mint öt másodperces előnnyel diadalmaskodtak a Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt kettős előtt. Nekik az is kellett a második helyhez, hogy az egészen a 10. gyorsaságiig ebben a pozícióban álló – a három hete rendezett Diósgyőr-ralit megnyerő – Német Gáborék a 11. szakaszon műszaki hiba miatt kénytelenek voltak feladni a küzdelmet.

A harmadik helyen az összetett pontversenyt vezető Turán Frigyes, Zsiros Gábor páros zárt, ezzel a Shell Helix Ultra csapatának kettőse fontos pontokat szerzett a bajnoki címért folytatott küzdelem szempontjából.

A HUMDA országos ralibajnoksága július 12. és 14. között sorra kerülő Székesfehérvár-ralival folytatódik.

    Végeredmény, Mecsek-rali (12 gyorsasági szakasz, 154,12 km, a dobogósok):
————————————————————————
1. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5 RS) 1:19:28.7 óra
2. Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Skoda Fabia R5) 5.3 másodperc hátrány
3. Turán Frigyes, Zsiros Gábor (Volkswagen Polo GTI R5) 1:15.2 perc h.

(MTI)

Fotó: Rally Vlog Hungary Facebook oldal