Félmilliós büntetést kapott a Debrecen

Sport

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén 500 ezer forintos bírságot szabott ki a Debreceni VSC-re.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a testület a debreceni klubot “szurkolóinak másokat megbotránkoztató és más országot becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartása miatt” büntette meg a Diósgyőr elleni idegenbeli mérkőzést követően, míg a DVTK-t 100 ezer forint befizetésére kötelezte.

Az Újpestet a Honvéd elleni hazai bajnokin tapasztalt rendezői hiányosságok, illetve “szurkolói részéről pirotechnikai eszköz bevitele és használata, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartása” miatt büntette 100 ezer forintra a bizottság.

Az NB III-as ETO Futsal-Csepel bajnoki mérkőzésen “a hazai szurkolók részéről más országot becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, a mérkőzésen több alkalommal elhangzó megnyilvánulás miatt” 400 ezer forintos bírságot kapott a győri klub, míg a szintén harmadosztályú Nyíregyháza a szurkolóinak a Nyírbátor elleni idegenbeli találkozón skandált hasonló rigmusai, “illetve politikai üzenetet tartalmazó molinó” kihelyezése miatt kényszerült 350 ezer forint befizetésére.

Bernard Casonit, a Videoton vezetőedzőjét egy mérkőzésről tiltotta el a fegyelmi bizottság, amiért “a játékvezető ítéletét sportszerűtlen módon kritizálta” a Vasas elleni bajnokin. A diósgyőri Kovács Gábor korábbi 3 mérkőzésre szóló eltiltását 2-re mérsékelte a testület.