Pápára látogat a DVSC-Teva

Sport

Szombaton mindössze 15. alkalommal találkozik egymással a DVSC-TEVA és a Pápa az NB I-ben, vagyis a két gárda egymás elleni csatájának nincs nagy múltja. Ennek oka, hogy a pápai klub mindössze 2004-ben alakult meg, amikor is a Lombard FC Haladás átette székhelyét a Veszprém megyei városba, s így a csapat rögtön az élvonalban kezdte első idényét.

A Loki abban az évben, október 30-án mérkőzött meg először a Pápával az NB I-ben, a találkozóra a Perutz Stadionban került sor, ahol 1-1-es döntetlent született, majd a debreceni meccsen 3-1-es győzelmet arattak a hajdúságiak. A következő szezonban újabb döntetlent (3-3) értünk el idegenben, hazai pályán ellenben 4-1-re nyertünk. A Pápa ezután kiesett az élvonalból, ahová csak 2009-ben jutott vissza. Ebben az idényben arattuk a legnagyobb győzelmet a Lombard ellen: 5-1-es siker Pápán.

A DVSC összesen 8 győzelmet aratott a kék-sárgák ellen, 5 döntetlent ért el, és mindössze egyszer szenvedett vereséget, méghozzá a két évvel ezelőtti szezon tavaszi meccsén, amikor Pápán 1-0-ra kikaptunk. A gólarány 33-14 a mieink javára.

A Loki és a Pápa az előző szezon őszén 2-2-es döntetlent ért el az Oláh Gábor utcai stadionban. A 63. percben még két góllal vezettünk, ám Kenesei a 83. percben szépített, majd Orosz a hosszabbításban pontot mentett csapatának. A tavaszi visszavágón kiütéses, 5-1-es sikert arattunk Pápán.

dvsc.hu