Budapest, 2024. május 22. Készülnek a szavazólapok a budapesti ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. épületében 2024. május 22-én. Nyomtatják a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az európai parlamenti képviselők június 9-ei választásának szavazólapjait a nyomdában. MTI/Balogh Zoltán

Voks 24 – Az első nap 7200 levélszavazatot adtak le a külképviseleteken

Az első nap 7200 levélszavazatot adtak le a külképviseleteken a Magyarországon vagy más uniós tagállamban lakcímmel nem rendelkező magyar választópolgárok az európai parlamenti (EP-) választásra – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu kedd reggeli adataiból.

Szeged, Hídivásár, kézműves vásár, kézművesek, Belvárosi híd, Szeged Napja, Oskola utca, turizmus

Meleg, záporos-zivataros időjárás várható a héten

A hét elején átmenetileg csökken a csapadék valószínűsége, majd a hét közepétől ismét megnő a záporok, zivatarok esélye, pénteken több helyen is lehet eső. A csúcshőmérséklet továbbra is 23-29 Celsius-fok között várható, a hét végén délkeleten 31 fok is lehet – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Space X űrhajó

Megvan a végleges döntés a következő magyar űrhajósról

A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld, míg a tartalék űrhajós Cserényi Gyula lesz, ők fogják elvégezni a kiképzés utolsó fázisát – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Hajóbaleset Verőcénél – megtalálták az ötödik áldozat holttestét

Gödnél, a Duna bal partján az Országos Katasztrófavédelem hajós kutatóegysége megtalálta a Verőcénél szombaton történt hajóbaleset ötödik áldozata, egy 39 éves férfi holttestét – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán csütörtök délután.

Választási szavazólap

NVI: fontos választási határidők járnak le május 31-én

Számos, a június 9-ei választásokhoz kapcsolódó határidő jár le május 31-én: ezen a napon 16 óráig nyújthatják be a választópolgárok az átjelentkezéssel, nemzetiségi és külképviseleti névjegyzékbe vétellel kapcsolatos kérelmeiket, és igényelhetnek Braille-írásos szavazósablont a választásra – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Választási Iroda.

Szeged, személyi okmányok, iratok, személyi igazolvány, igazolvány, lakcím kártya

KTM: mindenki ellenőrizze a választáshoz szükséges okmányai érvényességét!

Mindenki ellenőrizze a választáshoz szükséges okmányai érvényességét, mivel az európai parlamenti és önkormányzati választáson voksolni kizárólag a választás napján érvényes okmányokkal lehetséges – írta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.