Szeged, Holokauszt 80., évforduló, séta, zsidó temető, zsidó, sírok

Emlékező séta a Holokauszt 80. évfordulója alkalmából Szegeden, a Zsidó Temetőben – képgaléria

A Holokauszt 80. évfordulója alkalmából emlékező sétát tartottak Szegeden, a Zsidó Temetőben. A séta az egykori Téglagyárnál lévő Holokauszt emlékszobortól, egy rövid ünnepi beszédet követően indult útjára, majd a Rókusi pályaudvarnál fejeződött be, ahol az érdeklődők megtekinthették az Élet Menete Alapítvány vagonkiállítását. A temető sétát Ábrahám Vera, a Szegedi Zsidó Hitközség archívumának munkatársa vezette, akit […]

Szeged, óriásbáb, felvonulás, SZINKópé fesztivál, Kövér Béla Bábszínház

Elkezdődött a SZINkópé fesztivál Szegeden – képgaléria

2024. július 19-én este hangulatteremtő óriásbábos utcai felvonulással indult útjára a SZINkópé fesztivál Szegeden, a Roosevelt térről. A menetben feltűntek a bábszínház népszerű óriásbábjai, a ponty, a tiszavirág, a sirály és a szegedi bőgőshajó, valamint a Tisza tematikára készült monokróm bábok is.

Szeged, Múzeumok Éjszakája, Móra Ferenc Múzeum, múzeum, kultura, művészet, Munkácsy, kiállítás

A Munkácsy-kiállítás 10 ezredik látogatóját köszöntik július 22-én Szegeden, a Móra Ferenc Múzeumbann

Nagy sikernek örvend a szegedi Móra Ferenc Múzeumban látható „Munkácsy, a festőzseni” című kiállítás. A tárlatot mindössze egy hónapja, július 21-én nyitották meg, és hamarosan eléri a 10 ezres látogatottságot. A népszerűséget jól mutatja, hogy meg kellett duplázni az ajándék tárlatvezetések számát: már heti négy alkalommal vehetnek részt az érdeklődők a különleges vezetéseken.

Szeged, közpark, Attila utca, Löw Lipót park, Löw Immánuel park, rekonstrukció, belváros

75 millió forintból jön létre Szegeden, az Attila utcában a két új közpark

Ahogyan arról a Szegedi Nap már beszámolt, két parkot alakítanak ki Szeged egykori tudós rabbijai, Lőw Lipót és Lőw Immánuel tiszteletére a nevüket viselő két belvárosi téren. A részleteket most Binszki József  várospolitikai alpolgármester ismertette a helyszínen.