Felavatták a Debreceni Egyetem Nemzeti Gyártó-Kutató-Oktató Középüzem és a Gyógyszerésztudományi Kar épületét

Brüsszelezett az államtitkár, majd felavatta a brüsszeli pénzből felhúzott egyetemi épületet Debrecenben

Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen, egyebek mellett olyan beruházásoknak és együttműködéseknek köszönhetően, mint amilyet ma avatunk a Debreceni Egyetem (DE) science parkjában – hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára hétfőn Debrecenben.

Szanyi Szabolcs

Miniszteri elismerést kapott Szanyi Szabolcs, a Debreceni Egyetem agrárszakembere

Kiemelkedő természetvédelmi munkájáért Pro Natura Emlékplakettet adományozott Nagy István agrárminiszter a Debreceni Egyetem MÉK Növényvédelmi Intézet adjunktusának. Szanyi Szabolcs a szakmai elismerést a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban rendezett ünnepségen vette át.

Takács Attila debreceni botanikus kert

Papp László nyugdíjba ment, új vezetője van a debreceni botanikus kertnek

A Debreceni Egyetem Botanikus Kertjét az elmúlt csaknem két évtizedben Papp László biológus irányította, aki a közelmúltban nyugdíjba vonult. Utódja Takács Attila, aki a DE-n szerzett biológus diplomát, majd 2016-ban doktori fokozatot. Azóta a Természettudományi és Technológiai Kar Növénytani Tanszékén dolgozott.

Sárgulás 2024

Sárgulás 2024: videón a végzős debreceni agrárosok és közgázosok vonulása

Fogatokon és hintókon vonultak végig a városon a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar végzős hallgatói pénteken, csaknem fél évszázados hagyományuknak megfelelően így búcsúztak a várostól és az intézménytől. Az idei Sárguláson csaknem 550 hallgató ünnepelte egyetemi tanulmányai végét.

László Csaba DESKI

Leigazolta László Csabát a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet

Neves szakemberrel bővült a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet munkatársainak köre. László Csaba személyében olyan tapasztalt mester igazolt Debrecenbe, aki edzői pályafutását Németországban, a Borussia Mönchengladbachnál kezdte, megfordult a Ferencvárosnál,  másodedzőként segítette a magyar válogatottat, de Uganda és Litvánia nemzeti együttesét is irányította, valamint a skót Heart of Midlothian és Dundee United gárdájánál is megfordult.

Elhunyt, gyász

Elhunyt Dr. Borbély György, a Debreceni Egyetem TTK korábbi dékánja

Életének 80. évében, április 23-án elhunyt prof. Dr. Borbély György, biológus, a jogelőd Kossuth Lajos Tudományegyetem, majd a Debreceni Egyetem Természettudományi Kar egykori dékánja, a Növénytani Tanszék iskolateremtő professzora, tanszékvezetője – tudatta a gyászoló család és a Debreceni Egyetem.