Illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

Rendőrség

A rendőrök két csoportban, 22 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. november 22-én 2 óra 30 perckor 12, 3 óra 55 perckor 10 illegális migránst tartóztattak fel Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során az első csoport tagjai afgán, míg a második csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Migránscsoportot tartóztattak fel Ásotthalomnál.
A rendőrök 39 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba.
A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel és az ásotthalmi mezőőrökkel együttműködve 2021. november 22-én 15 óra 5 perckor 39 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.