Várakozás a Csongrád-Csanád megyei határátkelőkön Szerbia felé

Rendőrség

Megnövekedett a várakozási idő a személyforgalomban péntek délelőttre a Csongrád-Csanád megyei határátkelőhelyek kilépő és belépő oldalán is, Szerbia felé. Az utazóknak várakozniuk kell a Röszke autópálya-határátkelőhelyen, illetve a Röszke és az Ásotthalom közúti határátkelőhelyen is.

A dinamikusan megnövekedett forgalom miatt a várakozási idő 2021. július 30-án 9 órára alakult ki az átkelőkön. A Röszke autópálya-határátkelőn a kilépőkek négy órát, a beutazóknak öt órát kell várakozniuk. A Röszke- és az Ásotthalom közúti határátkelőhelyen is egy-egy órás várakozással számolhatnak a személyforgalmi sávokban ki és belépők egyaránt.

Az utazók Szerbia felé választhatják Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megye kisebb közúti átkelőit. Azt azonban célszerű figyelembe venni, hogy az átkelők többségén várakozási idővel kell számolni. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható aktuális várakozási időkről a www.police.hu oldal Határinfo rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.
A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót!