Visszaélt a vendégszeretettel, tönkretette a berendezést

Rendőrség

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal helybeli férfival szemben, aki tavaly Hódmezővásárhelyen egy magánlakásban, valamint közterületen is erőszakos magatartást tanúsított.

A vádirat szerint a vádlott 2020. áprilisában, egy éjjel elment egy hölgy ismerőséhez vendégségbe. Az este folyamán alkoholt fogyasztottak, s közben a vádlott és a sértett lakótársnője összevitatkoztak. Szóváltásuk odáig fajult, hogy a vádlott ököllel ütni kezdte a konyhaszekrényt, majd az ott lévő berendezési tárgyakba is belerúgott. Kifelé mentében még a bejárati ajtót is megrugdosta, s ezzel összesen mintegy 130.00 forint rongálási kárt okozott a sértettnek, melyet a mai napig nem térített meg.

A vádirat szerint továbbá a vádlott tavaly szeptemberben egy hódmezővásárhelyi trafik előtt várakozó férfivel is vitába keveredett. A sértettet ököllel arcon is ütötte, neki kisebb sérülést okozva ezzel. Hiába ért a helyszínre a vádlott édesapja, nem tudta teljesen lecsillapítani fiát, aki ezután a sértett barátnőjét vette célba. A nő kerékpárját fellökte, a kezében tartott sörös üveget pedig eltörte. Végül elhagyta a helyszínt, de előtte még egy szeméttárolóba is belerúgott.

A vádlottat a járási ügyészség rongálás vétség valamint garázdaság vétség elkövetésével vádolja. Bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Kép: illusztráció.