Drogra cserélt ékszereket foglaltak le a rendőrök

Rendőrség

A szentendrei nyomozók elfogtak egy 23 éves nőt, aki élettársa családjától lopott aranyat. Az ékszereket a gyanú szerint egy pomázi házaspárral üzletelve drogra cserélte.

Egy ideje már együtt élt párjával és annak családjával a 23 éves S. Anna, amikor 2021. április közepén úgy döntött, következő kábítószeradagjának árát a befogadó család ékszereiből biztosítja. Első bukásmentes sikerén felbuzdulva visszajárt az aranyakra, összesen 730 ezer forint értékű gyűrűt, karkötőt, órát, fülbevalót lopott, majd a zsákmányt egy pomázi házaspárhoz vitte. A valós értékének töredékét kínálták érte. Nem bánta, ám pénz helyett kábítószert kért cserébe, megkapta – a gyanú szerint.

Sokadik lopására fény derült, párja családja elzavarta, ő búcsúzóul még megtömte zsebét a maradék ékszerekkel.

A bűncselekmény a család feljelentése alapján jutott a rendőrség tudomására. A szentendrei nyomozók a napokban elfogták S. Annát, és a pomázi házaspárt is kérdőre vonták. Az ellopott ékszerek egy részét megtalálták és lefoglalták, azóta visszakerültek tulajdonosukhoz.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán S. Anna ellen négy rendbeli, folytatólagosan elkövetett lopás vétségének, a házaspár ellen pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, mindhárman szabadlábon védekezhetnek.