A rendőrök 61 határsértővel szemben intézkedtek

Rendőrség

A járőrök 2021. február 23-án 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között 10 esetben, összesen 38 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Óföldeák, Ásotthalom és Szatymaz közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok marokkói, szír, algériai, líbiai, illetve afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások a román-magyar közös ellenőrzés során 7 órakor a Nagylak közúti határátkelőhelyen egy bolgár honosságú kamionban hat, míg egy órával később a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen szintén egy bolgár teherautóban négy határsértőt találtak megbújva. A csoportok tagjai afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Ezenkívül a Nagylak Határrendészeti Kirendeltség járőrei 7 óra 30 perckor Csanádpalota külterületén ellenőriztek egy bolgár honosságú teherautót. A jármű raktérében 13, magát afgán állampolgárnak valló határsértőt találtak megbújva a rendőrök. A férfiak sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások előállították őket a határrendészeti kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.