Besurranó tolvajokat kapcsoltak le az érdi rendőrök

Rendőrség

Hívatlan látogatóról tett bejelentést egy törökbálinti ingatlantulajdonos 2020. június 30-án : az idegen a nyitott kapun besétált, majd belépett a házba, ám a gazda és két kutyája menekülésre késztette. Kiszaladt az utcára, ahol társa várta egy fehér autóban, bepattant és elhajtottak az erdő felé.

A jármű nem sokkal később Érd és Törökbálint között bukkant fel, de a sofőr beletaposva a gázba még éppen el tudott hajtani a közeledő rendőrök elől. Úgy vélhették, ha külön válnak, nehezebb lesz felkutatásuk, ám a személyleírás alapján keresett utast a városban gyalogolva kiszúrták a járőrök és elfogták.

A 47 éves férfi kihallgatásán kiderült, nem ez volt az első bűnös próbálkozása. Nem tagadta, 2020. június 26-án egy érdi ház udvarán álló, nyitott kocsiból emelt ki egy hátizsákot. Beült a telek előtt várakozó társa autójába, elhajtottak, majd néhány utcányira megfelezték az ötezer forintos zsákmányt és aznap még egy érdi építkezésre is besurrant, ahol talált egy okostelefont és egy táskát, amelyben szerszámok és a portás ebédje volt. Mindent magához vett, később a drága mobilt eldobta, a potya ebédet pedig egy bokorban bekanalazta.

Társát az érdi lakása előtt fogták el, aki  az eddig elkövetett bűncselekmények mellett egy negyedikről is vallott: szívességből segítette ki ismerőseit, amikor egy pusztazámori telephelyről a kerítést átmászva emelt el egy fűkaszát. Ismeretlen társai azonosítása és felkutatása folyamatban van.

Jelenleg az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán a két férfivel szemben lopás vétségének, illetve bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.