Robbantással fenyegetve rabolta ki a dohányboltot

Ország Rendőrség

A Székesfehérvári Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás és közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki házilag készített, robbanóanyagnak látszó szerkezet bemutatásával fenyegette meg annak a dohányboltnak a pénztárosát, ahonnan 96.000,- Ft készpénzt vitt el.A vád szerint a vádlott 2014 novemberében, Székesfehérváron, egy bombának látszó tárgyat készített, amelyet egy táskában rejtett el. Délután a kiszemelt dohányboltba ment, hogy felmérje a terepet. A vádlott este ismét megjelent az üzletben, ahol megmutatta a bombának látszó szerkezetet tartalmazó táskát a pénztárosnak, miközben megfenyegette, hogy felrobbantja a helyiséget, amennyiben nem adja át a napi bevételt. A pénztáros a vádlott fenyegető fellépésére átadott a kasszából 96.000,- Ft készpénzt, majd a férfi távozott a dohányboltból.

A terhelt cselekményét két férfi észlelte, akik a menekülő vádlott után futottak, az egyik társasháznál elfogták és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották. A vádlott fenyegetése miatt a rendőrség a társasház lakóit kitelepítette.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától eltiltást, valamint letartóztatásának az elsőfokú ügydöntő határozat kihirdetéséig történő fenntartását indítványozta.

ugyeszseg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.