Szabálytalanul előztek

Rendőrség

A rendőrök az elmúlt két hétben tizennégy alkalommal intézkedtek szabálytalanul előző, nehéz tehergépkocsi vezetőkkel szemben Csongrád megyében. A cél a szabálytalankodók kiszűrése, ezáltal a balesetveszélyes szituációk megelőzése.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén lévő M5-ös és M43-as autópályákon, a 2019. november 21-e és december 3-a közötti időszakban a rendőrök tizennégy esetben intézkedtek a szabálytalankodókkal szemben. Ennek során több mint 250 ezer forint bírságot szabtak ki, és egy esetben a sofőrt a szabálysértési hatósághoz előállították az eljárás azonnali lefolytatására.

Ismételten felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között, a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!

Előzési tilalom esetén ezeknek a járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy járműszerelvény biztonságosan besorolhasson.

…hogy mindenki hazaérjen!