Nyitott autókból lopott

Rendőrség

A makói nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 44 éves férfit, aki hat alföldi városban lopott parkoló gépkocsikból.

A gyanúsított 2018. év végétől 2019. január 6-áig Makón, Szegeden, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán, Kiskunhalason, valamint Cegléden szupermarketek parkolójában álló nyitott autókból több pénztárcát és táskát tulajdonított el, amíg a sértettek a bevásárlókocsikat a helyükre tolták. A férfi elsősorban a készpénzt vitte el. Előfordult azonban, hogy az ellopott bankkártyával és a mellette levő PIN-kóddal készpénzt vett fel bankautomatából. Egyébként a táskákat, a pénztárcákat és a bennük talált személyes iratokat a feltételezett elkövető eldobta.

A rendőrök azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható szegedi férfit, akit kihallgattak. Ennek során beismerő vallomást tett. Ellene lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Makói Rendőrkapitányságon.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében fontos megfogadni a következőket:

Győződjenek meg róla, hogy az autót bezárták, és ügyeljenek rá, hogy a jármű utasterében (látható helyen) ne maradjon semmilyen csomag, használati tárgy (még a legcsekélyebb értékű sem)!
A PIN – kódot sose tegyék a bankkártya mellé! Amennyiben nem tudják megjegyezni, tárolják jól elkülönítve!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.