Folytatódnak az ittasság-ellenőrzések Hajdú-Bihar megyében

Rendőrség

Ezúttal Hajdúböszörményben alkalmazta a rendőrség az úgynevezett „finn-módszert”. Az ellenőrzés ideje alatt elvégzett alkoholszonda mérésekből pedig egy sem volt pozitív.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság munkatársai 2017. november 14-én a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében „Finn-módszeres” ittasság-ellenőrzést végeztek a városban. A rendőrök 165 gépjárművezetőt ellenőriztek, közülük egy sofőr sem bizonyult ittasnak. Kisebb fokú szabálysértések elkövetése miatt a rendőrök 4 járművezetővel szemben figyelmeztetést alkalmaztak, 11 esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki. A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok mindenkori betartására!

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése. A közlekedők így folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak a megye útjain, annak érdekében, hogy a hatóság minél több kockázati tényezőt kiszűrjön a forgalomból.