A biztonságra oktatták a gyerekeket

Rendőrség
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársa biztonságra nevelő interaktív foglalkozást tartott általános iskolás gyerekeknek Bocskaikertben.

A rendőrség biztonságra nevelő iskolai programjainak keretén belül, 2017. január 24-én a bocskaikerti Németh László Általános Iskolában tartott interaktív foglalkozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkaptányság bűnmegelőzési munkatársa.

Sári Gabriella c. r. alezredes a kisiskolásokra leselkedő veszélyeket és azok megelőzési lehetőségeit dolgozta fel a gyerekekkel játékos formában, ahol a diákoknak lehetőségük volt feltenni kérdéseiket, továbbá elmondhatták tapasztalataikat.

Szó esett az otthoni és az iskolai magatartási szabályok betartásának szükségességéről, az idegenekkel történő kommunikációról, a biztonságos internethasználatról, valamint a segítségkérés lehetőségeiről. A szakember – valamennyi kérdéskörrel kapcsolatban – elsősorban az áldozattá válás elkerülési lehetőségeire hívta fel az alsó tagozatos gyerekek figyelmét és kiemelte, hogy már ebben a korban is sokat tehetnek saját biztonságuk érdekében. A diákok a megszerzett ismereteket szituációs játékok segítségével mélyíthették el.