Halmosi Zsolt: emelkedett a rendőrség bizalmi indexe

Rendőrség

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendészeti főigazgatója szerint 2015-ben emelkedett a rendőrség bizalmi indexe.

Halmosi Zsolt vezérőrnagy pénteken Debrecenben, a hajdú-bihari önkormányzati közgyűlésen azt mondta: a lakosság több mint hetven százaléka egyetértett a migrációval összefüggő rendőri intézkedésekkel.

“Fegyelmezett rendőrök és parancsnokok nélkül nem sikerült volna a kihívásoknak megfelelni” – tette hozzá a főkapitány rendészeti helyettese, megemlítve, volt olyan nap, amikor ötezer rendőr mozgott egyszerre óraműpontossággal.

A migráció kezelésében bonyolult feladatokat kellett a rendészeti szerveknek megoldaniuk, de soha nem volt olyan, hogy ne tudták volna mit csinálnak, mi a feladatuk – mondta Halmosi Zsolt. Kiemelte a hajdú-bihari rendőrök teljesítményét, akik otthonuktól távol látták el felelősségteljes szolgálatukat a határok mentén.

A rendészeti főigazgató – miután a megyei közgyűlés megtárgyalta a Hajdú-Bihar közbiztonságának helyzetéről és a határőrizet rendjéről szóló beszámolót – visszautasította az egyik jobbikos képviselő által tolmácsolt vélekedést, amely szerint a VÉDA közúti ellenőrzőrendszer és a mobil traffipaxok együttes működtetése csak “a rendőrségi pénzbeszedést szolgálja”.

“Ezt határozottan visszautasítom annak a 647 embernek a nevében is, akik tavaly közlekedési balesetben haltak meg” – jelentette ki Halmosi Zsolt hozzátéve: az a törekvésük, hogy legyen rend a közutakon.

A főigazgató külön felhívta a figyelmet a kábítószer-bűnözésre, ami “Európa és Magyarország egyik legnagyobb problémájává vált”. Az alkohol drágább, mint a drog, ezért ünnepnapokon az emberek alkoholt isznak, hétköznapokon kábítószereznek, ami ellen a jog teljes szigorával fel kell lépni – jelentette ki.

Halmosi Zsolt közölte: az ORFK kiemelkedőre értékelte a hajdú-bihari rendőrség tavalyi munkáját.

Pajna Zoltán, a hajdú-bihari közgyűlés elnöke az önkormányzat elismerő oklevelét adta át Gyurosovics József megyei főkapitánynak.