Kiszagolta a tűzifatolvajokat

Rendőrség
Nyomkövető szolgálati kutya vezette el a hosszúpályi rendőröket ahhoz a két férfihoz, akik egy sárándi telephelyről tűzifát loptak el.

Egy férfi tett bejelentést 2016. január 22-én 7 óra 18 perckor a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy Sárándon egy telephelyről ismeretlen személy tűzifát és fa építőanyagot lopott el. A bejelentést követően a járőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol az adatgyűjtés mellett elsődleges intézkedésként nyomkövető szolgálati kutyát is alkalmaztak.

A Niza névre hallgató eb szagot fogott és a szabálysértők házáig vezette a rendőröket, akik házkutatást tartottak, amelynek eredményeként megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított tűzifát és a fa építőanyagot. A 43 éves és a 20 éves sárándi férfi a szabálysértés elkövetését elismerte. A helyi lakosokat a rendőrök lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt a Hosszúpályi Rendőrőrsre előállították, ahol – meghallgatásukat követően – gyorsított bíróság elé állításuk érdekében őrizetbe vették őket.