Debreceni udvarról akartak lopni

Rendőrség
A rendőrök őrizetbe vették azt a két helyi férfit, akik a megalapozott gyanú szerint egy debreceni ingatlan udvaráról bográcsot és más értéktárgyakat akartak ellopni. A rendőrség bíróság elé állítási javaslattal fejezte be velük szemben a nyomozást.

A Debreceni Rendőrkapitányság Betörési Alosztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 30 éves K. Sándorral és a 26 éves M. Gézával szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. augusztus 25-én 20 óra körüli időben Debrecen, Szotyori utcában két férfi megállt egy családi ház előtt, amelynek udvarára benéztek, majd egyikük átmászott a kerítésen, míg társa az utcán figyelt. A 30 éves férfi az ingatlan udvarán kutatott, majd a kapuhoz készített egy bográcsot, egy mikrohullámú sütőt, több kilogramm szőlőt és egy rádiót. K. Sándor a mikrohullámú sütőt kiadta a társának, azonban az egyik ott lakó megzavarta őket, ezért a helyszínről elmenekültek.

A Betörési Alosztály nyomozói a bejelentést követően adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a két tettest, akiket másnap este a Kishatár és Vadvirág utcák kereszteződésénél elfogtak és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak. A rendőrök K. Sándort és M. Gézát gyanúsítottként kihallgatták és a bűnügyi őrizetbe vették. A helyi lakosok beismerő vallomást tettek. A nyomozók az eltulajdonított mikrohullámú sütőt a közelben megtalálták, lefoglalták és a sértettnek visszaadták.

A Debreceni Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást 2015. augusztus 27-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.