Előzetesben a dílerek

Rendőrség
Összehangolt rendőrségi akció eredményeként fogták el Debrecenben és Budapesten a kábítószerrel kereskedő férfiakat.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai 2015. május 19-én egy Debrecen, Kassai úton lévő oktatási intézmény területén kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogtak egy 23 éves budapesti férfit, aki aznap egy nyíregyházi, egy mezősasi és egy helyi lakosnak kábítószert adott el. P. György kollégiumi szobájában a nyomozók házkutatást tartottak, ahol a kábítószer kiméréshez szükséges digitális mérleget, körülbelül 55 gramm zöld növényi származékot és 11 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, amely az elsődleges szakértői vélemény alapján marihuánának minősül.

A nyomozók P. Györgyöt és a három fogyasztót, a 22 éves Cs. Dávidot, a 20 éves Sz. Norbertet és a 24 éves H. Csabát előállították a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A három fogyasztó az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet, ellenük kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

A rendőrség által bűnügyi őrizetbe vett P. Györgyöt a Debreceni Járásbíróság 2015. május 22-én előzetes letartóztatásba helyezte. A megalapozott gyanú szerint a terhelt Budapesten rendszeresen vásárolt marihuánát, amit 2014 szeptembere óta több személynek értékesített az oktatási intézmény területén.

A hajdú-bihari nyomozók Budapesten széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként a látókörükbe került az a 21 éves férfi, aki a gyanú szerint több személynek, köztük P. Györgynek is kábítószert értékesített. O. Gábort a Felderítő Osztály munkatársai 2015. július 3-án 20 óra 20 perckor Budapest, Ferenciek terén igazoltatták és ruházatának átvizsgálása során marihuánát, valamint 70 gramm “varázsgombát” találtak, amit lefoglaltak. A budapesti férfit kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt előállították a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol beismerő vallomást tett.