Rátámadtak az idős bácsira – videóval

Rendőrség

A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a három hajdúnánási gyanúsítottat elfogták. A bíróság elrendelte a terheltek előzetes letartóztatását.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást három gyanúsítottal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy nő 2013. november 3-án 2 óra 56 perckor telefon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét, hogy a Hajdúnánáson élő 81 éves nagybátyját ismeretlen tettesek otthonában megtámadták. A bejelentést követően a rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek az ismeretlenek azonosítása és felkutatása érdekében.

A gyanú szerint a 81 éves bácsi házába több férfi bement, akik a sértettet megkötözték és erőszakkal elvették az otthon tartott készpénzét, majd a helyszínről elmenekültek.

A beszerzett információkat követően a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak a látókörébe került egy hajdúnánási férfi. A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2015. február 6-án 6 órakor a 43 éves P. Lajost otthonában elfogta és előállította a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.

A Bűnügyi Osztály nyomozói a terhelt két társát is azonosították, akik közül a 40 éves O. Antalt 2015. február 9-én, míg a 41 éves B. Zoltánt 2015. február 16-án fogták el. A két hajdúnánási lakost a rendőrök gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették.

A Debreceni Járásbíróság a három gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.