Nem vonultak börtönbe – elfogták őket

Rendőrség

A rendőrök Debrecenben elfogtak három férfit, akikkel szemben azért volt elfogatóparancs érvényben, mert nem kezdték meg jogerős büntetésük leöltését.
A járőrök 2014. október 1-jén 12 óra 45 perckor Debrecenben, az Egyetem téren igazoltattak egy gyanúsan viselkedő férfit. A helyi lakos adatainak ellenőrzését követően a rendőrök megállapították, hogy a Debreceni Törvényszék BV. Csoportja körözést adott ki a 30 éves V. Lajossal szemben, mert jogerős szabadságvesztésének letöltését nem kezdte meg.
A körzeti megbízottak 15 óra 20 perckor a Gázvezeték utcán járőröztek, amikor észrevettek egy férfit, aki szabálytalanul haladt át az úttesten. A rendőrök igazoltatták a 62 éves R. Gyulát, amely során megállapították, hogy ellene a Debreceni Törvényszék BV. Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki, mert nem kezdte meg jogerős szabadságvesztésének a letöltését.

A Böszörményi úton 18 óra 10 perckor igazoltatták a járőrök a 46 éves É. Tamást, akit a Debreceni Törvényszék BV. Csoportja szintén azért körözött, mert jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetés letöltésére nem vonult be.

A két helyi és a bocskaikerti lakost a rendőrök elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, majd átvitték őket a büntetés-végrehajtási intézetbe.