Csík János és a Mezzo rendhagyó karanténklipet készített

Party Zone

Csík János és a vele együtt dolgozó Mezzo zenekar közös karanténklipet készített. A Csík Zenekarból ismert zenész, énekes és a csapat az Ülök a kávéházban című dalhoz forgatott kisfilmet, amellyel az otthonmaradást propagálják.

 A klip bevezetőjében Csík János az otthonmaradás fontosságára hívja fel a figyelmet, illetve arra, hogy ezekben a nehéz időkben a négy fal között is mindenkinek szeretetben és türelemben kell tennie a dolgát. A videót azoknak ajánlják, akiknek leginkább szükségük van erőre, kitartásra, reményre, illetve akik az egészségügyben, a határokon és az egész országban embertársaikért dolgoznak – emelte ki a Fonó Budai Zeneház az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

Csík János és a Mezzo zenekar közös lemezét tavaly év végén jelentette meg a Fonó Szép a tavasz, szép a nyár címmel, az anyag szerepel a Fonogram-díjra jelölt zeneművek között. A CD anyagát népzenével átitatott önfeledt szórakoztatás jellemzi.

“Többéves ismeretség fűz a Mezzo zenekar tagjaihoz, hiszen ők is kecskemétiek, én is. A közös munka jótékonysági felkérésre indult a csapattal, őket ismertem, megkerestem őket és szívesen vállalták” – mondta Csík János korábban az MTI-nek az együttműködés kezdetéről. 

Kezdetben falusi, autentikus népzenét adtak elő a fellépéseken, aztán a közös alkalmak egyre gyakoribbá váltak, tavaly ősszel meghívták a csapatot a kecskeméti népzenei találkozóra, egy szentesi világzenei rendezvényre, a repertoárba pedig menet közben a könnyedebb műfajú dalok is bekúsztak. A Mezzo zenekarban Rácz Gábor (zongora), Mészáros János (brácsa), Kisgyőri Krisztián (bőgő), Németh Zsolt (gitár), Vadas László (citera, tangóharmonika) játszik.     Az album legtöbb dalát szerzőként is jegyzi Csík János, a társszerzők között ismert és kevésbé ismert neveket találunk. A most megfilmesített Ülök a kávéházban zenei ötletét Szeder-Szabó Krisztina hozta, a klipet Varga Ádám készítette.

MTI