20 éves a ColorStar – szülinapi koncert Debrecenben

Kultúra Party Zone

Robbanó televíziók, elektronikus tánczene, pszichedelikus utazás, új dimenziók, party, világzene, belső filmek, lüktető ritmusok, gitáralapú elektrock. Ezt hozza a colorStar idén már húsz éve rendületlenül a közönségének. A jubileumot rendhagyó szülinapi koncerttel ünnepelték az A38 Hajón, melyről TV felvétel is készült, illetve egy kimondottan a kerek évfordulóra készített, különleges best-of kiadvány is várható, ami az eddigi 20 évet öleli fel. Most a zenekar vidéki klubturnéra indul, melynek során számos régi kedvenc előkerül és a közönség koncerten csak nagyon rég hallott dalokkal is nosztalgiázhat a colorStarral.
A zenekar eddigi sikerei közül a legjelentősebbek:

Via la Musica albumukat a Wanted magazin olvasói az év albumának választották 2001-ben. Dalaik közül kettő is felkerült az MR2 Az elmúlt tíz év száz legjobb dala elnevezésű, közönségszavazatok alapján összeállított listájára. Közülük az egyik, a Roam the land, a rádió által kiadott Egy kis hazai című válogatáslemezen is helyet kapott. A colorStar története során összesen hat albumot adott ki, emellett egy koncert DVD-t, egy remix albumot, és három kislemezt is megjelentetett. A tízedik születésnapra készült nagyszabású deLuxe koncertjük felvételét többször is műsorára tűzte a Magyar Közszolgálati Televízió, és a Duna TV is.  2009-ben az MR2 Akusztik adásában felvett műsorukkal turnéra mentek és eljutottak a Müpába is. Többször jártak külföldön, turnéztak Franciaországban, a Benelux államokban, meghívást kaptam Isztambulba a Zene Ünnepére, illetve Berlinbe a Nemzetek Fesztiváljára.

 

A szülinapi bulik tehát nem a megszokott múltidézéssel és vendégzenészek szerepeltetésével fog telni: sokkal inkább a meglévő dalok újraértelmezésével, egy komplexen megtervezett, megújuló élmény átadásával. A budapesti ünneplés után pedig a zenekar vidéki turnéra indulva tovább ünnepli a kerek szülinapot, s minden eddigi és jövőbeli rajongót szeretettel vár a zsúrra.

 

Facebook oldal

YouTube csatorna