Rekord! 84 ezren voltak a Campuson

Party Zone

Megdőlt a tavalyi 70 ezres nézőcsúcs a debreceni Campuson: a vasárnap hajnalban befejeződött fesztiválon 84 ezren buliztak a Nagyerdő fái alatt – közölte a fesztivál igazgatója.

Miklósvölgyi Péter közleménye szerint a Nagyerdei Stadion környezetében, több mint húsz hektáron elterülő rendezvényt nem véletlenül nevezték el a látogatók és a szervezők, az “ország egyik legkomfortosabb” fesztiváljának: a hőséget az erdei sétáló utak, kutak, párakapuk mellett a folyamatos locsolás is enyhítette, egyedülálló volt a klimatizált ezer négyzetméteres buliaréna és a kulturális programok centruma, a frissen felújított 101 éves víztorony is.akos

Idén már több mint 6000 négyzetméternyi fedett helyszín várta a bulizni vágyókat, 25 programhelyszínen, közel 400 program volt a négy nap alatt. Ezreket mozgatott meg Ákos, Caro Emerald, Majka és Curtis, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, Palya Bea, és a brit Modestep is. A legnagyobb érdeklődés a hazai pályán koncertező Tankcsapdát kísérte, a koncertet csaknem 18 ezren látták a Nagyszínpad előtti téren – mondta a fesztiváligazgató.

Hozzátette: a zenei színpadok kínálata mellett újra nagy sikert aratott az “Egyetem tér”, ahol a Debreceni Egyetem látványos napközbeni programokkal mutatta be az egyetemváros sokszínűségét. Először épült fel az “Agyüzem”, ahol forradalmian új ötletekkel lehetett előállni értékes nyereményekért.

Voltak irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, és a Dumaszínház humoristái is szép számban megjelentek. Az idei Campus ráadásul abban is rendkívüli volt, hogy a fesztivál idején még egy DVSC-TEVA-Skonto FC Európa-liga selejtezőt is megnézhettek a fesztiválozók – mutatott rá Miklósvölgyi Péter.

Vasárnap reggel elkezdődött a takarítás és a terület helyreállítása, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen – fűzte hozzá.